Katsuyuki Shimamoto Shihan

🇬🇧 🇫🇷 🇩🇪 Katsuyuki Shimamoto shihan is een invloedrijke aikidoleraar en hoofdpriester van de Shosenji tempel en dojocho van Shosenji dojo in het Toyonakadistrict van Osaka, Japan[1].

Van 1950 tot 1956 beoefende hij de Okinawastijl van Shitoryu karate en haalde hij een nidan. Vanaf 1956 begon zijn aikidotraining aan Komazawa University. Hij lag er mee aan de basis van de nieuw opgerichte aikidoclub en ontmoette er zijn leraars, Suzuki Kakuzen en Kisaburo Osawa. In diezelfde periode woonde hij lessen bij in Honbu dojo, waaronder ook lessen onderwezen door Osensei Morihei Ueshiba.

Vanaf 1995 reist Shimamoto shihan naar het buitenland en richt hij Shoryukai op, de internationale tak van Shosenji dojo. Vandaag heeft shihan sattelietdojo’s in België, Duitsland, Israel, Nederland, Polen en Australië. Hij heeft ook een uitgebreid aikidonetwerk in Canada en Singapore.

Op 1 januari 2010 ontving hij zijn 8e dan van Moriteru Ueshiba.

Twee van onze eigen leraars, Jan Vanrompay en Robin Ruelens hebben in 2002 en 2003 een jaar in shosenji dojo getraind. Heel wat van onze yudansha volgen shihan al jaren op buitenlandse stages en hebben voor langere perioden in shosenji getraind.

[1]Anna Sanner, Dance with Heaven & Earth: Life Lessons from Zen & Aikido (Authorhouse, 2012).

Namens alle leden van de ASB met trots: Jan en Robin behaalden hun 5de Dan van Hombu Dojo te Tokyo, Japan